سخنرانی علمی آقای مهندس یعقوب انتصار ی با عنوان «هوانوردی عمومی در ایران»

پژوهشگاه هوافضا و انجمن هوافضای ایران به منظور رشد و توسعه علم و دانش دانشجویان و کارشناسانی که در زمینه هوافضا فعالیت دارند؛ در پایان هر ماه با بهره‌گیری از دانشمندان این عرصه، سخنرانی‌های علمی با موضوع مباحث هوا و فضا برگزار می‌کند.

در راستای برگزاری این سخنرانی‌ها، چهارشنبه 29/02/1395 در ساعت 14:00 در سالن آمفی‌تأتر پژوهشگاه هوافضا، سخنرانی علمی، با عنوان «هوانوردی عمومی در ایران» توسط آقای مهندس یعقوب انتصاری برگزار شد.
مراسم با صحبت‌های آقای دکتر امی، رئیس محترم پژوهشگاه هوافضا آغاز شد؛ ایشان برخی مسائل در بخش هوانوردی را مطرح کردند و اظهار امیداوری نمودند که  به لطف خداوند، در آینده‌ای نزدیک درخصوص هوانوردی و ساخت هواپیما بتوانیم تا جایی پیشرفت‌ کنیم که در برخی مناطق و شهرستان‌ها بنا به موقعیت‌های ضروری با بهره‌مندی از هواپیماهای سبک، سهولت در جابه‌جایی داشته باشیم.
پس از آن در ادامه، آقای مهندس یعقوب انتصاری، مدیر عامل محترم شرکت هوافضایی درنا، سخنرانی خود را با موضوع «هوانوردی عمومی در ایران، با رویکرد رابطه بین هوانوردی عمومی و توسعه صنایع هوایی و فضایی در ایران و صنایع زیردستی» آغاز کردند که خلاصه‌ای از این سخنرانی در ادامه بیان شده است:
هوانوردی عمومی (General Aviation) چیست؟ بشر همواره در آرزوی پرواز و دسترسی به آسمان فراتر از دید خود بوده است. این تفکر سبب شد تا روش‌های ساده‌ای برای پرواز، گسترش و پیشرفت صنعت هوانوردی بین سال‌های 1970 تا 1980 صورت گیرد. این تقاضای بالا در آن سال‌ها، سبب شد تا هواپیماهای نسل جدید که وزن سبک و کنترل بسیار ساده داشته و با سرعتی پایین و با کمترین قوانین مورد نیاز برای پرواز می‌توانستند در آسمان پرواز کنند، وارد بازار شده و به عرضه در آیند. این نسل از هواپیماها «فوق سبک» نامیده شد و به این بخش از صنعت هوافضا، هوانوردی عمومی (General Aviation) گفته می‌شود. هوانوردی عمومی در تاکسی هوایی، امداد و نجات، توسعه گردشگری، آموزش خلبانی و غیره نقش بسزایی دارد.
آقای مهندس انتصاری پس از توضیح مفصلی درخصوص علت وجودی و ارتباط هوانوردی با دیگر صنایع هواپیمایی، صنایع فضایی و صنایع زیردستی و همچنین پیشرفت‌های قبل و بعد از انقلاب را ارائه دادند و به بیان راه‌حل‌های مختلفی پرداختند؛ از جمله اینکه چه فعالیت‌هایی در زیرمجموعه هوانوردی عمومی نقش دارند و برای رسیدن به شرایط ایده‌آل چه کاری باید انجام داد. در ادامه، ایشان فیلمی را که در راستای فعالیت‌های توسعه هوانوردی عمومی، صنایع هواپیماهای سبک، هواپیماهای پیشرفته‌تر و نهایتاً به‌کارگیری نیروی جوان فارغ‌التحصیل دانشگاه تهیه کرده بودند برای حاضران به نمایش گذاشتند.
در این فیلم درمی‌یابیم که چگونه می‌توان با فرصت دادن و مدیریت به جوانان متخصص و نیز با به‌کارگیری  ابزارهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری کارهای بزرگی را در کشور انجام داد.
در پایان این سخنرانی، مهندس انتصاری به پرسش‌های حاضران پاسخ دادند.